Naslov Nadloga v obliki elektronske pošte

Internet sodi med bolj uporabna orodja, s seboj pa prinaša tudi nadloge, med katere lahko uvrstimo tudi nezaželeno elektronsko pošto, piše Dnevnik.

Spam se je pojavil istočasno kot internet, leta 1978 pa je bil poslan prvi dokumentirani šop neželenih elektronskih sporočil. Analitiki ocenjujejo, da je danes več kot tretjina vseh poslanih elektronskih sporočil nezaželena. Spam vpliva tudi na produktivnost zaposlenih, na račun tega naj bi ameriško gospodarstvo letno izgubilo 9 milijard $. Pošiljatelji nezaželenih elektronskih sporočil so vedno korak pred tistimi, ki jih želijo prestreči. Relativno poceni in učinkovit način obrambe je, da blokado zahtevate pri svojem ponudniku elektronske pošte, nameščanje filtrov doma pa upočasni računalnik in je manj učinkovito.

Najboljši način je, da sporočil ne pošiljate naprej. Ne bo vas zapustila sreča, če verižnega pisma sreče ne boste poslali naprej, izognili pa se boste tudi programom, vgrajenim v nekatera sporočila, ki zabeležijo vaš elektronski naslov in naslove vaših prijateljev, s tem pa se količina spama še poveča.

Vir: Oštir, Denis. Nadležna e-pošta. Dnevnik, 3.2.2007

Datum 09.02.2007
Print