Naslov Video oglasi so nova priložnost za oglaševalce

Digitalni marketing je na velikem pohodu, oglaševalcem pa ponuja obilo novih možnosti pridobivanja kupcev, piše Večer. Med bolj obetavne strani lahko uvrstimo strani za socialno mreženje, kot sta MySpace in LinkedIn, ter strani za izmenjavo vsebin, kot sta YouTube in iFilm.

V uporabo prihajajo novi načini, kako doseči čim večji tržni delež, pri čemer vedno večjo vlogo igrajo omenjena spletna mesta. Vedno več je širokopasovnega dostopa, podaljšuje pa se tudi čas, ki ga ljudje namenijo internetu. Ob koncu leta 2006 se je v Sloveniji pojavila različica YouTube-a Mojvideo.com. Že v prvem mesecu delovanja je spletno stran obiskalo 85.500 različnih obiskovalcev, ki so opravili več kot milijon ogledov vsebin.

Podjetja se sprašujejo kako ustvariti oglas, ki bo na straneh uspešen in bo odvračal uporabnikov. Nekateri strokovnjaki menijo, da video vsebina, ki jo oglaševalec želi posredovati, preprosto ne sme biti videti kot oglas, drugi pa so ustvarili ravno to, očitne oglase, ki s svojo zabavnostjo želijo privabiti uporabnike. Tretji način je, da se uporabnika vplete in da le-ta pokaže zanimanje, vrhunec pa je, da se uporabniku razkrije, da za akcijo pravzaprav stoji neka blagovna znamka.

Za uspešnost je potrebnih več dejavnikov, strategija, odlična ekipa, ustrezno tehnološko znanje, itd. Med tehnološke dosežke lahko uvrstimo Ipromovo programsko opremo, s katero je možno servirati in nadzorovati oglase. Podobnih rešitev je potrebnih še več, saj oglaševalcem omogočajo ustvarjanje in uporabo vedno novih spletnih oglaševalskih akcij.

Vir: Vuković, Jasna.  Videooglaševanje na spletu. Večer,  12.2.2007

Vir Večer
Datum 21.02.2007
Print