Naslov Otroci na spletnih socialnih omrežjih

Spletna socialna omrežja niso nova stvar, so pa nova stvar za zelo mlade ljudi, piše SFGate.

Spletna socialna omrežja so postala fenomen, ki ga uporabljajo milijoni, predvsem najstniki, zdaj pa so spletna socialna omrežja začeli uporabljati tudi otroci, ki se na vstop v najstniška leta šele pripravljajo. Vse več je tudi spletnih omrežij, namenjenih najmlajšim.

Disney trenutno testira stran Disney Extreme Digital, ki je opremljena z videoposnetki in Disneyevimi liki. Korporacije dobro vedo, da si bodo zagotovile izjemno zvestobo blagovni znamki, če bodo uspele pridobiti mlade na svojo stran v njihovih mladih letih. Otroci kar precej časa preživijo na teh straneh, 45 minut mesečno na strani Club Penguin, a še vedno manj, kot povprečni uporabnik MySpaca, ki na strani preživi 2 uri mesečno. Nekateri menijo, da so 6 let stari otroci premladi za socialna omrežja.

Uporaba spletnih socialnih omrežij terja tudi določene ukrepe s strani staršev. Starši morajo otroke poučiti o primernem spletnem vedenju, o tem, kaj je igra in kaj oglaševanje, kaj utegne biti škodljivo, ustrezno pa morajo odmeriti tudi čas, ki ga njihov otrok preživi na spletnih straneh omrežja.

Club Penguin v prihodnjih mesecih namerava storiti nekaj, česar v virtualnem svetu ne počne praktično nihče: svoje obiskovalce bo prosil naj zapustijo spletno stran. Otrokom bo tako ponudil seznam možnosti oziroma dejavnosti, ki jih lahko počnejo brez interneta.

Vir: SFGate, 27.5.2007

Datum 07.08.2007
Print