Naslov Predsedniška tekma na spletu

Slovenski politiki in vodje njihovih kampanj se vedno bolj zavedajo vloge, ki jo ima internet pri odločanju volivcev, piše Dnevnik.

Predsedniški kandidat Danilo Türk je pred kratkim s spletno tiskovno konferenco in klepetalnico odprl svojo internetno stran, kar sta pred časom storila tudi njegova tekmeca Lojze Peterle in Mitja Gaspari. Spletno komuniciranje naših predsedniških kandidatov je sicer še daleč od nedavne francoske predsedniške bitke in še dlje od spletne tekme pri nominacijah za demokratskega predsedniškega demokrata v ZDA. V štabu Danila Türka od spletnega komuniciranja pričakujejo veliko, saj ocenjujejo, da bo internet odločilno vplival na 20 % volivcev. Drugod po svetu je internet za politike že odigral večjo vlogo, nekateri oglaševalci zato menijo, da je vsaka kampanja, ki ne uporablja interneta, v zaostanku. Uporaba interneta v Sloveniji se je glede na podatke nacionalne raziskave branosti v zadnjem letu povečala z 59 na 79 minut na dan, za pošiljanje e-poše uporabniki porabijo 27 minut, za brskanje po spletnih portalih pa preostalih 52 minut.

Peterle in Gaspari sta svoji spletni strani odprla precej pred Türkom. Peterletova stran ima končnico .eu, odlikujeta jo preglednost in informativnost, ob vpisu gesla Peterle v iskalnik Google pa se pojavi na 1. mestu. Zaman pa boste na Peterletovi strani iskali možnost komentiranja obiskovalcev in možnost aktivnega komuniciranja obiskovalcev, npr. klepetalnico. Gasparijeva stran komentiranje dopušča, vidi pa se, da je finančno manj zahtevna od Peterletove. Interaktivnost je na strani Türka v ospredju, saj naj bi njegov portal temeljil na blogih, komunikaciji ter videonovicah.

Vir: Roglič, Meta; Slana, Miran. Predsedniški kandidati v boju za glasove odkrivajo internet. Dnevnik, 9.8.2007

Datum 16.08.2007
Print
Tema: Slabi obeti za plačljive video vsebine

Prihaja Joost, brezplačna televizija ;)

Res je. Samo za zdaj lahko do nje dostopajo le povabljenci. Ubrali so enak sistem kot Google z Gmailom.

To je samo v testni dobi. Sicer pa, če želiš (želite) povabilo, pusti mail, pa ti ga pošljem.