Naslov Še več groženj in nevarnosti za uporabnike interneta

CA opozarja na nove spletne grožnje in nevarnosti, ki grozijo domačim uporabnikom interneta. Med grožnjami so kraja identitete, tveganja, povezana s spletnim igranjem in vedno večja uporaba škodljive programske opreme.

Strokovnjaki opozarjajo uporabnike, naj varnosti posvetijo veliko pozornosti, poučiti pa je potrebno tudi mlade uporabnike interneta. Trenutno so na udaru spletne igre, ki bodo nepridipravom kmalu prinašale toliko denarja kot kraja bančnih računov. Škodljiva programska oprema se bo v letu 2007 v primerjavi z letom 2006 povečala za 132 %, najpogosteje pa se bodo uporabljali ”trojanci”. Za Mozillo ne bo več veljalo, da je bolj varna od brskalnika Internet Explorer, prav tako pa ne bo več veljalo, da je operacijski sistem Apple Mac OS X bolj varen od operacijskega sistema Microsoft Windows. Kriminalci bodo za izkoriščanje varnostnih lukenj uporabljali manj razvpite, vendar vseeno zelo uporabne programe, kot sta Adobe Acrobat Reader in Macromedia Flash. Na udaru bodo tudi spletna socialna omrežja.

CA je v svojem poročilu pripravila tudi napotke za bolj varno brskanje po internetu. Med drugim opozarjajo na nujno uporabo protivirusnih programov, na odpiranje neznane elektronske pošte ter varovanje zasebnosti.

Vir: CA, 10.9.2007

Vir CA
Datum 24.09.2007
Print