Naslov Slovenci si najpogosteje ogledujejo zabavne video vsebine

Slovenski video portal Mojvideo.com je objavil podatke o številu ogledov različnih video vsebin. Uporabniki si najpogosteje ogledujejo vsebine iz skupin smeh in erotika.

Slovenske uporabnike interneta so v prvem polletju leta 2007 najbolj zanimale video vsebine, ki so povezane z zabavo in smehom (skupaj 2,9 milijona ogledov). Sledi kategorija »erotika« z 2,1 milijona ogledov, popularne pa so bile tudi televizijske reklame in odlomki iz tv serij s skoraj 1,2 milijona ogledov. Na četrtem mestu so vsebine zajete v kategoriji »nenavadno« (0,8 milijona ogledov). Na petem mestu je avtomobilizem (0,8 milijona ogledov). Sledijo še šport, glasba in ljudje. Med manj gledane vsebine spadajo narava, potovanja, kultura in živali.

Slika: Najbolj gledane spletne video vsebine po številu ogledov (vir: Popcom)  

 

Med najbolj gledanimi posameznimi video posnetki je izstopal kolaž slik Petre Slapar, sledi pogovor Petre Kerčmar in Edija Pucerja, voditeljev informativne oddaje 24ur, ki nista vedela, da se je prenos že začel; tretji je bil video posnetek prikupnega otroškega smeha; legendarna pesem iz filma "Ko to tamo peva" je zasedla četrto mesto, peta pa je bila bošnjaška smešnica Muje in Hasa.

Spletni video portal Mojvideo.com je v prvem polletju leta 2007 zabeležili 710.000 različnih slovenskih video gledalcev, ki so si ogledali preko 11 milijonov video posnetkov.

Vir: Popcom, 23.8.2007

Datum 30.08.2007
Print