Naslov Google se pripravlja na vstop v mobilno industrijo

Google počasi vstopa v svet mobilne industrije, saj je pred kratkim oznanil, da se bo združil z razvijalci in izdelovalci programske opreme za mobilne telefone, piše Washington Post.

Google si ne želi izdelave povsem novega aparata, ponuditi želi brezplačno programsko opremo, ki bo olajšala pregledovanje spletnih vsebin, delovanje mobilnega telefona pa naj bi postalo zelo podobno delovanju osebnega računalnika. Večje občinstvo, ki bi ga Google s tem pridobil, bi pomenilo lažje oglaševanje in več prihodkov s tega naslova. Pri razvoju naj bi sodelovalo 34 podjetij, vendar pa se niso vsa podjetja zavezala, da ga bodo tudi uporabljala. Iskanje na mobilnih telefonih letno v ZDA ustvari 30 milijonov $, leta 2012 pa naj bi dobiček znašal že 1,4 milijarde $, zato se Google na tem trgu želi trdno zasidrati.

Analitiki pravijo, da je to Googlov najbolj neposreden izziv, ki ga je postavil Microsoftu. Microsoft in Yahoo! sta imela do sedaj na področju programske opreme za mobilne telefone precejšnjo prednost pred drugimi, zdaj pa se omenjenima podjetjema obeta huda konkurenca.

Vir: Hart, Kim. Google teams up with cell industry. Washington Post, 6.11.2007

Datum 20.11.2007
Print