Naslov Elitna spletna socialna omrežja

Spletna socialna omrežja so dostopna vsem, uporabljajo jih široke ljudske množice, obstajajo pa tudi elitna omrežja, v katera se ne more včlaniti ravno vsak, piše BusinessWeek. Med elitna spletna socialna omrežja spadajo tudi Reuters Space, Inmobile.org in Diamond Lounge.

Oktobra je tiskovna agencija Reuters odprla zasebno spletno socialno omrežje, ki je namenjeno menedžerjem, tržnikom in analitikom. Člani prek svoje strani dobivajo sveže Reutersove novice, in novice drugih virov. Vsak član ima seveda svoj profil oziroma blog, na katerem sami določajo stopnjo zasebnosti oziroma dosegljivosti informacij.

Inmobile.org obstaja od aprila 2006, v omrežju pa je 900 članov, ki so dejavni v brezžični oziroma mobilni industriji. Da ste sprejeti, morate biti najmanj direktor večjega podjetja ali podpredsednik srednje velikega podjetja. Člani omrežja prihajajo tudi s podjetij, kot so Nokia, Walt Disney in Verizon Wireless.

Diamond Lounge deluje na principu povabila, obstaja pa komaj mesec dni. Člane izbira odbor, ki ga izvolijo vsi člani strani. Odbor je že izbral 100 članov izmed 7.000 prijavljenih, mesečna članarina pa znaša 60 $. Član ima dva profila, socialni in poslovni profil. Podobno kot pri Facebooku si lahko člani kupujejo darila, vendar se tukaj med darili najdejo resnične Gucci torbice in vstopnice za ekskluzivne poslovne dogodke.

Torej, če vas MySpace in Facebook zaradi obleganosti ne privlačita, lahko svojo srečo poizkusite v katerem izmed elitnih spletnih socialnih omrežij.

Vir: BusinessWeek, november 2007

Datum 04.12.2007
Print