Naslov Ali gledanje video vsebin slabo vpliva na nas?

Novinar ClickZ, Dorian Sweet, se sprašuje, če gledanje video vsebin preko spleta, ki jih je v zadnjem času čedalje več, slabo vpliva na človeka.

Čedalje več časa namreč preživimo ob brskanju po portalih, ki ponujajo video vsebine. Na njih si ogledujemo posnetke nastale s strani ljubiteljskih snemalcev, ki v večini primerov nimajo globljega pomena oziroma sporočila. Njihov edini namen je zabavati tiste, ki si jih ogledujejo oziroma jih kratkočasiti med njihovim prostim časom. Nekateri dejansko več ur na dan preživijo ob strmenju v tako imenovano gibljivo sliko.

Gre za dejavnosti, ki se ne skladajo s tistimi iz naše preteklosti. V tem trenutku ljudje gotovo počnemo največ stvari, ki jih pred leti nismo mogli, niti jih ni mogoče primerjati s stvarmi, ki smo jih počeli včasih.

Morda bo prihodnost prinesla negativne posledice (pretirane) uporabe novih tehnologij oziroma možnosti, ki jih ta ponuja. Avtor prispevka omenja celo psihične težave ljudi zaradi pretiranega gledanja video vsebin, ki bi lahko imele za posledico celo živčni zlom.

Vir: Sweet, Dorian. Is Your Video Brain Fried Or Boiled. ClickZ, 7.12.2007.

Vir ClickZ
Datum 12.12.2007
Print