Naslov Glasbene igre povečujejo prodajo videoiger

Leto 2007 je bilo za industrijo računalniških igric uspešno leto, popularnost pa so pridobile predvsem igre, povezane z glasbo, piše Reuters.

Vrednost prodaje videoiger je do oktobra znašala 10,5 milijard $, kar je za 3 milijarde več, kot v enakem obdobju lani. Dobro prodajo gre pripisati tudi igralnim konzolam, kot so Xbox 360, Playstation in Nintendo.

Nekaj najbolj uspešnih glasbenih iger:

  • Guitar Hero III: Legends of Rock: v prvih šestih dneh prodaje se je igra prodala v 1,4 milijonih izvodov, strokovnjaki pa v decembrskem času napovedujejo dobro prodajo. Activision, izdajatelj igre, je omogočil tudi nakup in prenos različnih pesmi preko spleta za približno 5 $.
  • Rock Band: igrica, ki igralcem omogoča, da poleg kitare igrajo še vse druge instrumente. Vsak instrument zahteva svojo kontrolo, zato je celotna igra 100 $ dražja od igre Guitar Hero, ki stane 70 $. Igra se prodaja od 20. novembra, prodanih pa je bilo že 1,3 milijona izvodov.
  • SingStar: igra za Playstation, ki je namenjena petju. Pevci lahko posnamejo videoposnetke in jih naložijo na splet, tam pa jih sodelujoči v spletni skupnosti ocenjujejo. Tudi ta igra omogoča nakup pesmi preko spleta.

Vir: Reuters, 14.12.2007

Datum 21.12.2007
Print