Naslov Obetavne možnosti zaslužkov za pisce blogov

Letos naj bi pisci spletnih dnevnikov veliko zaslužili, po napovedih Wall Street Journala pišejo Finance.

Možnosti spletnega oglaševanja se ne bodo ustavile pri prikazovanju oglasov in plačevanju glede na število klikov, saj programi lastnikom spletnih strani omogočajo, da sami postavijo oglase tako, kot si želijo, povečalo pa se bo tudi število avdio in video oglasov. Danes pisci blogov z oglaševanjem zaslužijo od 10 do 20 $ mesečno.

Od 1. februarja 2008 bo podjetje V2P Communications blogerjem ponudilo kratke avdio oglase, ki se imenujejo NetAudioAds, ki se bodo samodejno predvajali ob odprtju spletne strani oziroma bloga. Na to storitev se lastnik strani lahko naroči, podjetje V2P pa izbere oglaševalce, ki nato tekmujejo, kdo bo ponudil več za oglaševanje na določeni spletni strani. Blogerju bo pripadlo 25 % vseh oglaševalskih prihodkov. Prijavljenih je že 25.000 blogerjev.

Na drugi strani lahko najdemo video oglase. Družba Revver bo na straneh z videoposnetki zavrtela oglas, ki ga bodo blogerji lahko dodali na svojo spletno stran, nato pa bodo upravičeni do 20 % prihodkov od oglaševanja, ki bodo nastali zaradi predvajanja videoposnetka. Bloger Rhett Butler, ki je ustanovitelj spletne strani mongabay.com, mesečno s pomočjo oglasov zasluži od 15 do 18.000 $, njegov blog pa mesečno obišče več kot milijon različnih obiskovalcev.

Vir: Dakić, Lana. Blogerji lahko z oglaševanjem veliko zaslužijo. Finance, 16.1.2008

Datum 22.01.2008
Print