Naslov Spletne video vsebine ne bodo nadomestile televizijskih

Spletne video vsebine v ZDA ne bodo nadomestile televizije, ugotavlja eMarketer. Čeprav si potrošniki trenutno ogledujejo kratke brezplačne video vsebine, to še ne pomeni, da bi si v tolikšni meri prek spleta ogledovali tudi klasične TV vsebine.

Spletne vsebine so predvsem dopolnilo klasičnim TV vsebinam, samo na osnovi videoposnetkov pa naj ne bi bilo mogoče zgraditi dobrega poslovnega modela. Kljub širitvi kabelskih in spletnih vsebin se je vseskozi večala tudi uporaba klasičnih TV vsebin. Obstajajo tudi razlike v vsebinah in načinu gledanja; spletne vsebine so krajše in bolj zgoščene. Kaj hitro se lahko zgodi, da si bomo vedno več spletnih vsebin v prihodnosti lahko ogledali na televiziji, potrošniki pa zelo pogosto hkrati uporabljajo oba medija. Televizijske vsebine si potrošniki ogledujejo zunaj delovnega časa, spletne vsebine pa so pogosto dosegljive tudi na delovnem mestu. Pojavlja se tudi vprašanje nelegalnih TV vsebin na spletu. Ali lahko upravičeno rečemo, da si je potrošnik preko spleta ogledal 3 ure nekega televizijskega programa, če si ga je ogledal na nelegalen način?

Večja pasovna širina zagotovo pripomore k dostopnosti in izbiri spletnih vsebin, internet in televizija pa bosta v prihodnosti zagotovo še bolj združljiva.

Vir: Macklin, Ben. Online video will not replace TV. eMarketer, 12.3.2008

Datum 21.03.2008
Print