Naslov Nov pripomoček za pisce blogov

Zemanta je v sredo, 26. marca, uradno predstavila svoj izdelek, vtičnik (plug-in), ki omogoča obogatitev objav na blogih. Gre za mlado slovensko tehnološko podjetje, ki se je septembra 2007 zaradi inovativnosti uvrstilo med najboljših šest na konferenci seedcamp v Londonu. Tako so uspeli pridobiti vložek tveganega kapitala v znesku 1,5 milijona dolarjev. Po nekaj mesečnem razvoju je tako izdelek pripravljen na javno predstavitev.

Zemantin vtičnik sam poišče vsebine (slike, članke, povezave,...) o katerih bloger piše. Pri podjetju menijo, da bo njihov sistem bloganje ponovno naredil zabavno, hkrati pa tudi rešil problem pomanjkanja tem za pisanje.

Vtičnik deluje na Firefoxu in Internet Explorerju, podpira pa platforme Wordpress, Blogger in Typepad, torej najbolj pogosto uporabljana orodja za pisanje blogov. Sistem trenutno podpira le angleški jezik, sčasoma, če se bo sistem prijel, pa se bo razširil še na druge jezike.

Pomemben uspeh za podjetje je tudi to, da so izdelek (pozitivno) ocenili tudi na TechCrunchu, ki je avtoriteta na področju tehničnih novosti v svetovnem merilu.

Vir: Slo-Tech 27.3.2008.

Vir: TechCrunch, 27.3.2008.

Datum 03.04.2008
Print