Naslov Mnenja kupcev so pomembna za povečevanje prodaje

Večina spletnih trgovin nima urejenega sistema za ocenjevanje izdelkov s strani obiskovalcev njihovih spletnih mest oziroma kupcev. To je presenetljivo, saj večina potrošnikov meni, da so mnenja ljudi, ki so že opravili nakup, odlična pomoč za odločitev o nakupu ali nenakupu določenega izdelka ali storitve.

Dodatna pozitivna lastnost omogočanja podajanja mnenj v spletnih trgovinah povečuje prodajo ter zvestobo kupcev (v 36 %). 77 % kupcev je opravilo spletni nakup v določeni trgovini prav na podlagi tovrstnih mnenj. Več kot polovica anketirancev je izjavila, da ponavadi preberejo kritike drugih kupcev preden se odločijo za nakup izdelka.

Le 2 % anketirancev je izjavilo, da so se za spletni nakup odločili na podlagi svojih prejšnjih nakupov. To pomeni, da so mnenja drugih pri spletnem nakupovanju zelo pomembna, vendar pa lastniki spletnih trgovin tega v veliki meri še vedno ne upoštevajo dovolj. Kar 79 % jih je namreč izjavilo, da ne razmišljajo o uvedbi potrošniških mnenj v svoji spletni trgovini.

Raziskava, ki jo je opravil E-Tailing group je potekala prek spleta, v njej je sodelovalo 1.345 anketirancev. V raziskavo pa so vključili tudi 24 anketiranih lastnikov spletnih trgovin.

Vir: Internet Retailer, 13.6.2008.

Datum 08.07.2008
Print