Naslov Prihodnost je v spletu

Mladina je objavila intervju z Gerdom Leonhardom, medijskim futuristom, ki se preživlja s svetovanjem podjetjem o učinkovitih načinih za trženje njihovih produktov.

V intervjuju je predstavil svoj zanimiv pogled na prihodnost spleta, glasbene, filmske ter podobnih industrij. Po njegovem mnenju se v prihodnosti stvari kot je glasba, filmi in knjige, ne bodo plačevali z denarjem, pač pa z našim časom. Čas, ki ga bomo namenili ponudniku določenih storitev bo ta ponudnik pretvoril v zaslužek s pomočjo še bolj specializiranega oglaševanja. 

Meni, da so časi oglaševanja v klasičnih medijih in na klasičen način mimo, saj je konkurenca velika, oglasov je še več, in to bo onemogočilo učinkovito trženje. Izdelki se bodo v prihodnosti prodajali s pomočjo kvalitetnih vsebin, ki bodo posameznika pritegnile. 

Google je po njegovem mnenju z leti postal že nekoliko preveč močan, vendar je njegova moč zaenkrat še pozitivna. Taka bo ostala, dokler bo omenjeni velikan še naprej skrbno varoval osebne podatke svojih uporabnikov. Glasbena industrija v sedanji obliki ne bo več obstajala, prodaja bo še naprej upadala. Prav tako meni, da ne obstaja nobena učinkovita tehnična rešitev za preprečevanje piratstva. Industrija ga bo morala enostavno izkoristiti v svoj prid.

Vir: Aleksič, Jure. Vsa glasba tega sveta na zapestni uri. Mladina, junij 2008.

Datum 14.07.2008
Print