Naslov Facebook želi manj e-slame in več možnosti za uporabnike

Facebook je izvedel korenite spremembe svoje aplikacije, glavna cilja ekipe, ki stoji za njim pa sta, da bi uporabniki dobili več nadzora in možnosti ter zmanjšanje e-slame, piše Reuters.

Uporabniški profili naj bi bili bolj dinamični ter osredotočeni na najnovejše informacije, hkrati pa se podjetje želi izogniti aplikacijam, ki kršijo uporabnikovo zasebnost. Uporabniki bodo imeli tako na voljo bolj preproste in čistejše skupine spletnih strani, ki bodo skupaj sestavljale osebni profil. Popularnost omenjenega spletnega socialnega omrežja se je močno povečala, odkar se je stran odprla za razvijalce različnih aplikacij, ki so jih ustvarili že več kot 24.000. Hkrati se je povečala tudi e-slama, saj so razvijalci nekatere aplikacije uporabljali za trženjske in oglaševalske namene s pomočjo sporočil, ki naj bi jih uporabniki dobivali od svojih prijateljev. Novi profili naj bi bili bolj informativni, uporabniki bodo točno vedeli kaj počnejo njihovi prijatelji, sprva pa bodo na voljo kot opcija, preden se jih implementira v celotno omrežje.

Facebook je trenutno največje spletno družbeno omrežje, ki je prehitelo tudi MySpace, omrežje v lastništvu podjetja News Corp.

Vir: Auchard, Eric. Facebook redesign to give users more control. Reuters, 21.7.2008

Datum 12.08.2008
Print