Naslov Odziv potrošnikov na mobilno trženje močno pod vplivom inciative

Približno 37 % prejemnikov tekstovnega sporočila na mobilniku, z oglaševalsko vsebino, je potrdilo, da so bolj naklonjeni oglaševanju v tekstovnih sporočilih, če jim je ponujena spodbuda v obliki vrednostnega kupona, brezplačne melodije ali pesmi, medtem, ko jih je 11 % odgovorilo, da takšne spodbude nimajo nobenega vpliva nanje, ugotavlja ABI research.

Spodbude, ki so bile najbolj zaželjene, v raziskavi ABI researcha, so bila predložena dokazila za popust in darilni boni za nakup v trgovinah. Več kot 60 % tistih, ki so bili nevtralni ali pa odprti do tovrstnega oglaševanja, bi najverjetneje za spodbudno nagrado za sodelovanje v največjem številu primerov izbrali kupon za popust, sledi pa nagrada v obliki brezplačnih melodi jin pesmi.

Michael Wolf, analitik pri ABI research, je prepričan, da morajo oglaševalci s previdnostjo in preudarnostjo pošiljati oglasna sporočila mobilnim uporabnikom, saj so uporabniki nezauplivi do tovrstnih dejanj, saj mislijo, da se bodo morali včlaniti v neko zadevo in zanjo plačevati. Če zadevo predstavijo in opravijo korektno, s spodbudnimi nagradami, bo tovrstno oglaševanje doseglo svoj namen.

Vir: ABI research, 5.9.2008.

 

Vir ABI research
Datum 15.09.2008
Print