Naslov Spletna prodaja izkorišča socialna omrežja in video vsebine

Spletna stran je pri spletni prodaji najpomebnejša, trenutno pa so med najbolj priljubljenimi trendi spletne skupnosti in uporaba video vsebin, piše InternetRetailer.

Prodajalci na svoje strani dodajajo spletne skupnosti in si tako povečajo obisk, namesto večjih spletnih strani, ki ponujajo opis nekega proizvoda, pa ponujajo video posnetek. Prodajalci lahko svoj profil ustvarijo znotraj že obstoječih spletnih socialnih omrežij, lahko pa ustvarijo kar svoje socialno omrežje. Opazen trend je tudi vedno večja kreativnost. Strani nimajo več klasične postavitve, temveč se igrajo z vedno novimi načini, saj lahko dober dizajn loči proizvajalca oziroma prodajalca od konkurence. Nekateri strokovnjaki že predvidevajo prilagoditev spletnih strani za zaslone, občutljive na dotik.

Spremembe se dogajajo tudi v ozadju spletnih strani. Včasih so ustvarjalci spletne strani po pogovoru z naročnikom oziroma prodajalcem ustvarili dizajn spletne strani, danes pa ta proces poteka bistveno drugače, sodelovanja in usklajevanja je več, končni rezultat pa je boljša spletna stran ter večje zadovoljstvo naročnika in izvajalca.

Vir: InternetRetailer, 28.8.2008

Datum 15.09.2008
Print