Naslov Dr. Igor Lukšič ne more urejati svojega profila na Facebooku

Profil kandidata SD dr. Igorja Lukšiča, si je na Facebooku še mogoče ogledati, vendar pa ga on kot uporabnik svojega političnega profila na  Facebooku ne more več urejati, piše Dnevnik.

Tu so tudi drugi politiki, ki za namen volilne kampanje uporabljajo spletna omrežja, predvsem Facebook: Katarina Kresal, Borut Pahor, Andrej Bajuk, Milan Zver, vendar oni nimajo tovrstnih težav.

Pristojni na Facebooku, ki ima sedež v ZDA, sami ne izvajajo nadzora nad uporabniki in njihovim početjem, saj je to zaradi jezikovne različnosti uporabnikov iz vsega sveta ni mogoče. "Ravno iz tega razloga je edina možnost, da uporabnika adiministratorju prijavi nekdo drug," ugotavlja Vuk Ćosić, ki na podlagi tega domneva, da je skupina ljudi Lukšiča verjetno prijavila administratorju Facebooka, kot razlog pa navedla kršitev pravil uporabe Facebooka.

Tudi dr. Gregor Petrič s katedre za informatiko in metodologijo na FDV je mnenja, da je razlog za ukinitev profila dr.  Lukšičevega lahko zgolj rezultat zlonamernega delovanja njegovih nasprotnikov, ki dobro poznajo slabosti sodobnih tehnologij, saj dr. Lukšič na svojem profilu verjetno ni mogel imeti drugega kot informacij o sebi, o stranki SD, njihovem programu, svoje fotografije in svoje video posnetke.

Dr. Lukšič je pristojnim osebam na Facebooku  poslal elektronski dopis, v katerem jih sprašuje o razlogih za ukinitev profila.Ne glede na nadaljnji razplet zadeve je  Igor Lukšič prepričan, da je bil namen ukinitve njegovega profila že dosežen.

Vir: Dnevnik, 11.9.2008.

Datum 12.09.2008
Print