Naslov Na Facebooku večina levo usmerjenih političnih strank

Podatki o uporabnikih Facebooka kažejo, da je število uporabnikov, opredeljenih za Slovence, blizu 81.480. Od teh se je za moške opredelilo 13.200 uporabnikov, za ženske pa 12.980 (ostali uporabniki tega niso označili).

Facebook, kot tudi druga spletna družbena omrežja mesta, uporabnikom omogoča, da ostanejo v spletnem stiku s svojimi prijatelji in da spoznavajo nove prijatelje, večinoma preko skupnih interesov, recimo politike. Prvi primer tovrstnega posluževanja medija za vzpostavitev stika s širšo množico je bil profil sedanjega predsednika države, dr. Danila Türka, ki se je Facebooka poslužil, ko je bil predsedniški kandidat. Socialni demokrati imajo svojo socialno skupnost imenovano Red Book in so istočasno prisotni na Facebooku, LDS so prisotni na Facebooku, prav tako Zares. Na drugi strani pa stranke iz trenutne opozicije Desus, SDS, SNS, NSi na omenjenem omrežju niso prisotne.

Glede na to, da je Facebook čedalje bolj priljubljeno družbeno omrežje tudi med Slovenci, predvsem pa med mladimi, se zastavlja vprašanje ali bodo omenjene stranke pridobile kakšen glas več na račun svoje predstavitve na omenjenem omrežju.

Vir: Mladina, 16.9.2008.

Datum 16.09.2008
Print