Naslov E-študij je prihodnost

Večina kandidatov se tako  v svetu kot v Sloveniji za e-študij odloča zaradi prilagodljivosti študija, kar je v skladu z gibanji v svetu, pišejo Finance.

Ker je  združevanje in usklajevanje službenih in družinskih obveznosti ter želje po kakovostnem preživljanju prostega časa težko in zapleteno, se zaposleni, ki se želijo izpopolnjevati in nadgrajevati svoje znanje z nadaljnim izobraževanjem, težko udeležujejo popoldanskih predavanj in vaj. Prilagodljivost študija je najpogostejši razlog za vključitev v e-študij kar pri 51 % študentov.

E-študentje zelo dobro sprejemajo e-študij, ne le zaradi časovne in prostorske prilagodljivosti, ampak tudi zaradi usmerjenosti študija k individualnim potrebam študenta, hkrati pa vso delo olajšajo mnoge informacijsko komunikacijske tehnologije, ki podpirajo virtualno komunikacijo.

Potencialna ciljna populacija za e-študij so zaposleni v podjetjih, ki delujejo na globalno orientiranih trgih, kjer postaja virtualna komunikacija  del njihovega vsakdana. Zanimanje za e-študij na področju terciarnega izobraževanja v Sloveniji je še vedno v porastu, istočasno pa se povečuje tudi dostopnost programov in  uveljavljanje načel vseživljenjskega učenja. v veliki večini primerov se za e-študij odločijo tudi mlade mamice in športniki.

Vir: Finance, 16.9.2008.

Datum 01.10.2008
Print