Naslov MTV želi povezati televizijo in spletna socialna omrežja

Omrežje MTV bo spremljalo in analiziralo spremljanje spletnih oglasov in videov, piše Reuters. V luči nove oglaševalske strategije se bodo poskušali tudi s spletnimi omrežji.

Glasbena televizija želi tudi v digitalni dobi ostati pomembna, zato se želi poučiti o svojih uporabnikih skozi spletne strani. MTV bo oglaševalskim podjetjem prisrbel podatke o spremljanju spletnih oglasov in videov, saj želi, da oglaševalci točno vedo, kaj se dogaja na njihovih spletnih straneh. V zadnjih letih je MTV skušal preobraziti svojo podobo in jo prilagoditi novemu stoletju, saj se večina njhove publike, ki je stara od 12 do 34 let, vedno bolj obrača k svetovnemu spletu. S pomočjo storitve Flux, MTV gradi spletne skupnosti, ki temeljijo na lastnih blagovnih znamkah, kot so Jackass, VH-1 in Pimp My Ride. Storitev Flux prav tako kot ostala omrežja omogoča objavo fotografij, video posnetkov, blogov in podobno.

MTV želi ustvariti edinstveno vez med televizijo in različnimi omrežji, ki temeljijo na televiziji. Uporabniki omrežij so o sebi že povedali nekaj osebnih podatkov, kar naj bi oglaševalcem še nekoliko olajšalo delo oziroma naj bi vplivalo naj bolj kakovostno oglaševanje.

Vir: Adegoke, Yinka. MTV sees more ads with social nets, video metrics. Reuters, 30.9.2008

Datum 13.10.2008
Print