Naslov Spletne strani za izmenjavo mnenj in ocen izdelov dajejo moč porošnikom

Prodajalci se dobro zavedajo dejstva, da se med potrošniki negativna informacija oziroma nezadovoljstvo z določeno storitvijo ali produktom hitro razširi, piše eMarketer.

Potrošniki imajo sedaj zaradi spletnih strani, namenjenih izmenjavi mnenj in ocen, še večjo moč. Spletni nakupovalci, ki imajo težave z zaključevanjem svojih nakupov, informacije širijo tudi ustno. Skoraj tri četrtine anketirancev raziskave, ki jo je izvedlo podjetje Harris Interactive, je o svoji e-nakupovalni težavi potožilo osebno, polovica pa po telefonu. Na tretjem mestu po pogostosti je pritožba, naslovljena na spletno stran podjetja. Eden od razlogov, zakaj se kupci pritožujejo prijateljem, je nezadovoljstvo z odzivom službe za potrošnike. 70 % sodelujočih v neki raziskavo je poročalo o tem, da jih zaposleni na oddelku za pomoč niso razumeli, več kot dve tretjini sta govorili z zaposlenimi, ki niso poznali svojih spletnih strani, skoraj polovica pa je ostala brez rešene težave.

Spletni prodajalci klub temu ne smejo ignorirati ali zapreti možnosti pritožb na spletnih straneh, saj večina strank pušča pozitivne odzive, na osnovi negativnih pa se podjetje lahko popravi.

Vir: eMarketer, 3.10.2008

Datum 17.10.2008
Print