Naslov Prednosti brezžičnega dostopa

Brezžični internet je eden zadnjih dosežkov, ki ljudem omogoča dostop povsod, kjer ga potrebujejo, tudi na poti, piše ArticlesBase. S pomočjo brezžičnega dostopa lahko ostanemo v stiku z družino ali poslovnimi partnerji ves dan.

Internet se razvija hitro, milijoni ljudi ga uporabljajo vsakodnevno, ponuja pa nam obilo koristnih informacij. S pomočjo spleta lahko komuniciramo tudi z ljudmi iz zelo oddaljenih držav. Tudi podjetja se zanašajo na splet, saj je splet postal nuja tako za poslovni kot za zasebni svet. Wi-Fi oziroma brezžični internet ponuja dostop, ko smo na poti. Dostopni točki največkrat pravimo "hot spot". Brezžični internet lahko vzpostavimo tudi doma, uporabiti pa moramo "router", ki služi kot dostopna točka. Če imamo doma brezžični dostop, ga lahko brez naše vrednosti koristijo tudi na primer sosedje, zato je potrebno dostop zavarovati z geslom, kar omogoči dostop le pooblaščenim. Vedno več je javno dostopnih brezžičnih točk, ponujajo jih knjižnice, cyber kavarne, restavracije, hoteli, letališča, ipd., vse več pa je tudi mest, ki svojim prebivalcem nudi brezžični dostop do interneta. Brezžično omrežje ima veliko prednosti pred klasičnim, ki ga je potrebno vzpostavljati dlje časa, zahteva več surovin, medtem ko je brezžični dostop cenejši in hitreje vzpostavljen.

Od leta 2008 ima večino prenosnikov in dodatkov že vgrajeno napravo za brezžični dostop. Na voljo je tudi veliko drugih naprav, ki omogočajo dostop: USB Wi-Fi adapterji, PCi brezžični adapterji, Wi-Fi kartice, ipd.

Vir: Badge, Jayesh. Advantages of Wireless Internet. ArticlesBase, 10.10.2008

Datum 21.10.2008
Print