Naslov Spletne zlorabe otrok je potrebno prijaviti

Spletni uporabniki morajo pomagati opaziti in prijaviti nezaželene spletne vsebine, piše BBC News.

IWF (Internet Watch Foundation) izvaja kampanjo o ozaveščenosti, v kateri skušajo ozaveščati uporabnike o možnosti prijav škodljivih spletnih vsebin, še posebej o vsebinah, ki prikazujejo otroke in njihovo zlorabo. Kar 77 % ljudi, ki je na splet že zasledilo tovrstne vsebine, ne ve, kam se obrniti in kje prijaviti te spletne strani. IWF je leta 2007 prejela 34.781 prijav. Veliko število spletnih strani, ki ima podobe otrok, vodijo kriminalne združbe, ki za dostop zaračunavajo določeno vsoto denarja. Pogosto ljudje klikajo na povezave, ki jih dobijo v e-pošti, te povezave pa jih nato vodijo do sumljivih spletnih strani, zato je pomembno, da ljudje to prijavijo.

Kdor prijavi vsebine na strani IWF, lahko to stori anonimno, ali pa pusti kontaktne podatke, če ga zanima, kaj se bo v prihodnosti s to spletno stranjo dogajalo.

IWF je britanska spletna stran, katere poslanstvo je podobno našemu Spletnemu očesu, kamor se prijavljajo nelegalne otroške vsebine: vsebina o spolni zlorabi otrok širom sveta, kriminalna dejanja, rasne nestrpnosti do otrok v VB.

 

Vir: BBC News, 24.10.2008

Datum 05.11.2008
Print