Naslov Twitter: uspešnica letošnjega leta

Twitter je še ena v vrsti družbenih mrež, ki so čedalje pomembnejši del našega življenja, posebej pri mlajši populaciji.

Priljubljen je postal v začetku letošnjega leta in od takrat število njegovih uporabnikov samo še narašča. Kljub temu, da spada med družbene mreže, gre za nekoliko drugačno mrežo. V primerjavi z njegovimi starejšimi brati, Facebookom ter MySpace, gre za precej bolj enostavno aplikacijo, ki jo odlikujejo enostavne rešitve.

Osnovna aktivnost, ki jo opravljamo prek Twitterja je odgovarjanje na vprašanje "Kaj počneš?" Odgovore na ta vprašanja lahko beremo prek RSS virov, lahko tudi prek mobilnih telefonov. Podobno je s pošiljanjem odgovorov. 

Poleg tega Twitter vsebuje še nekaj domiselnih, a enostavnih orodij. Uporabimo ga lahko tudi kot opomnik, ki pošilja sms sporočila na naš mobilni telefon, prek njega lahko zvemo vremensko napoved in podobno. Krajevno prilagojena različica Twitterja je Koornk, s katerim upravlja Domenca. Tudi slovenska različica se je dobro prijela, kljub temu, da tudi ta sistem nestabilen in velikokrat ne deluje. 

Vir: Vidmar, David. Twitter. Monitor, september 2008.

Datum 07.11.2008
Print