Naslov Standardi embalažiranja se spreminjajo

Največja spletna trgovina Amazon se nenehno trudi izboljšati svoje storitve, da bi svojim strankam ponudili več zadovoljstva. Zadnja v nizu izboljšav se osredotoča na embalažo. Ta nas velikokrat spravlja ob živce, ko se jo ob prispetju paketa trudimo odstraniti. 

Amazon bo tako pri svojih devetnajstih prodajnih izdelkih ponudil tako imenovan "Frustration free packaging" oziroma po naše pakiranje, ki ne prinaša frustracij ob odpiranju. Spletna trgovina celo vzpodbuja svoje stranke naj pošljejo video posnetke, ki jih prikazujejo med odpiranjem paketov in sporočijo morebitne poškodbe, ki so jih ob tem utrpeli.

Razlogi za tovrstno pakiranje so različni. Od tega, da nam nepridipravi tovrstne pakete (oziroma vsebino) težje izmaknejo, do večje odpornosti paketa oziroma njegove vsebine na udarce, do priročnosti, saj tovrstne embalaže pogosto uporabljajo že prozvajalci. Amazon se bo zato za uporabniku prijaznejše pakiranje posvetoval tudi z njimi. Novo pakiranje naj bi bilo brez folije in kovinskih sponk, vsebovalo pa naj bi več okolju prijaznih materialov, ki jih je možno reciklirati.

Vir: Leggatt, Helen. Is your packaging done for your convenience? BizReport, 6.11.2008.

Datum 12.11.2008
Print