Naslov Vse informacije o potovalnih aranžmajih na enem mestu

S spletnim iskanjem in nakupovanjem potovanj lahko prihranimo čas in denar, vendar pa je upravljanje potovalnih aranžmajev in destinacij lahko prava nočna mora, piše InternetNews.

Spletna stran TripIt je ustvarila brezplačno spletno storitev, ki organizira podatke o potovanjih na enem mestu in je uporabna v različnih socialnih medijih, e-pošti, takoj je na voljo za tiskanje ter dostopna tudi na mobilnih telefonih. TripIt deluje na osnovi prebiranja in semantičnega razumevanja e-poštnih sporočil uporabnikov, nato obdela informacije in doda relevantne vsebine. Septembra je TripIt uporabilo 150.000 oseb, pri podjetju pa nočejo izdati števila registriranih uporabnikov, niti prihodkov. Poslovni model temelji na prodaji “premium” storitev, oglaševanja in povezovanja z ostalimi blagovnimi znamkami.

Trenutne gospodarske razmere bi lahko negativno vplivale na poslovni model, saj so vlaganja v spletno oglaševanja nekoliko manjša, poleg tega pa se ljudje zaradi ekonomske krize v manjši meri odločajo za potovanja.

Vir: Southgate, David. New Web Travel Tool Thinks Big Despite Downturn. InternetNews, 31.10.2008

Datum 19.11.2008
Print