Naslov Deloittova poslovna študija

Deloitte US je poleti 2008 naredil spletno raziskavo o spletnih skupnostih. Da bi lahko pocenili pravi potencial spletnih skupnosti in da bi lahko identificirali kako podjetja lahko izboljšajo vpliv spletnih skupnosti, se je Deloittova praksa tehnologij, medijev in komunikacije  odločila, da bo vodila Deloitte 2008 družino poslovnih študij.  V kombinaciji z Beeline laboratoriji in Družbo za nove komunikacijske raziskave, so preučevali več kot 100 podjetij iz različnih sektorjev, ki imajo dohodke med 1 milijon dolarjev in več kot 40 milijard dolarjev.

Študija je pokazala, da so nekatera podjetja uspešno uporabila orodja družbenih medijev in spletnih skupnosti, da bi se povezala s strankami in zaposlenimi za diskusije o blagovni znamki, oblikovanju idej in razvoju produktov. Identificirali so tudi temeljne faktorje za uspeh, pa tudi ovire za  učinkovit razvoj skupnosti. Podjetja iz Deloitteove Družbe za nove komunikacijske raziskave sestankujejo s strankami, da bi si izmenjevali mnenja in strategije o tem kako lahko pomagajo svojemu podjetju, da bi uporabil ta poslovna orodja.

Ljudje pomagajo ljudem

  • Družina podjetij pomeni "ljudje pomagajo ljudem", kjer tisti, ki si delijo podobno mnenje, se obračajo drug na drugega za informacije, priporočila in povratni odziv skupnosti.
  • 60% teh ljudi je indiciralo, da so njihove skupnosti odprte za javno interakcijo in povpratni odziv. 53% respondentov je reklo, da to, da uporabnikom dovoljujejo, da se povežejo s somišljeniki, pomeni top zadevo pri samoprisevku k uspehu, 43% pa jih je reklo, da s tem ko ljudjem dovoljujemo drug drugem so prispevali k drugi najbolj pomembni značilnosti za uspeh skupnosti.
  • 45% respondentov je spoznalo, da s tem, ko najdemo dovolj časa za upravljanje skupnosti, to istočasno predstavlja eno največjih ovir za delovanje skupnosti.
  • V nasprotju, oslabljen management spletnih skupnosti je kritična ovira za njihovo efektivnost. 25% respondentov je občutilo tudi oljašanje, 34% pa jih je prepoznalo kvaliteto v delu managerja skupnosti kot dve temeljni zančilnosti, ki vplivata na učinkovitost skupnosti.

Kako skupnosti vpejujejo inovacije

Vodeče tehnološko podjetje uporablja svoje skupnosti, da bi skušali pridobiti od strank ideje za razvoj produkta, nato pa jih vključiti v prihodnost produktov. Podjetje podporo strank uporabi za nadzor skupnosti kot predčasni opozorilni sistem za morebitne težave s produkti, nat opa pripravijo svoje klicne centre.

39% je "generiranje ideje" označila za namen njihove spletne skupnosti. 19% jih je označilo "razvoj novega produkta" kot glavni cilj.

Poročilo>>

Vir: Deloitte, november 2008.

Vir itte US
Datum 02.12.2008
Print