Naslov Ameriški študenti imajo v povprečju najmanj 2 e-poštna naslova

Ameriški srednješolci in študenti imajo v povprečju po 2,4 elektronska naslova, kljub temu pa jih 61 % izjavlja, da nikoli oziroma skoraj nikoli ne prebirajo oglasne e-pošte.

Večina mladih meni, da jih podjetja ne nagovarjajo učinkovito, le 16 % študentov tako marketinška sporočila prebira redno. 37 % anketirancev pravi, da je SMS sporočanje njihova najbolj priljubljena oblika komunikacije, 26 % anketirancev pa kot najbolj priljubljeno obliko navaja e-pošto. 60 % tistih, ki se odzove na prejeto oglasno e-sporočilo, to stori zato, ker se zanimajo za proizvod, 47 % zato, ker jih zanima posebna ponudba, 11 % pa zato, ker jim je všeč dizajn e-pošte. Gmail je med e-poštnimi klienti najbolj priljubljen, kot primarni e-naslov ga uporablja 32 % študentov, 19 % uporablja Yahoo!, 18 % uporablja MSN/Hotmail, 17 % pa uporablja šolski e-naslov. Četrtina študentov si je e-poštno naslov ustvarila, da bi lahko kupovala preko spleta, 81 % za komuniciranje z družino, 52 % pa za komuniciranje s prijatelji. Več kot dve tretjini študentov e-pošto preverja najmanj enkrat dnevno, 55 % celo več kot trikrat dnevno. 36 % študentov uporablja e-poštna opozorila, da so lahko na tekočem s tem, kar se dogaja na spletnih socialnih omrežjih. 12 % pregleduje svojo e-pošto tudi prek mobilnega telefona, napovedi pa govorijo, da se bo ta delež precej povečal. 

Vzorec je sestavljalo 283 študentov in srednješolcev iz 29-ih ameriških zveznih držav. Raziskava se je izvajala z namenom, da bi se ugotovilo, kako študenti digitalno komunicirajo in upravljajo z e-pošto.

Poročilo >> (pdf, 432 KB)

Vir: eROI, december 2008

Vir eROI
Datum 22.12.2008
Print