Naslov Širokopasovni dostop uporablja 66 % Američanov

Širokopasovni dostop v domačem okolju uporablja 66 % polnoletnih Američanov, kar je 3 odstotne točke več kot lani; to pomeni, da se je rast širokopasovnega dostopa do interneta po več letih umirila, piše Pew Internet. Ozkopasovni dostop uporablja 5 % Američanov.

Interneta ne uporablja dobra petina (21 %) Američanov. Med slednjimi jih večina meni, da internetne vsebine niso relevantne za njihov vsakdan (48 %), poleg tega pa niso prepričani, da bi računalnik in internet lahko začeli uporabljati brez dodatne pomoči (60 %).

Dobra četrtina (26 %) Američanov ne vidi potrebe po tem, da bi bila širitev širokopasovnega interneta po dostopni ceni ena od vladnih prioritet. Zanimivo je predvsem to, da so k takšnemu razmišljanju bolj nagnjeni posamezniki, ki še nimajo dostopa do interneta. Med slednjimi jih takšno stališče zavzema kar 45 %.

Američani menijo, da odsotnost širokopasovnega dostopa 'veliko oviro' v največji meri predstavlja na področju iskanja zaposlitve in razvoja poklicnih veščin (43 %). Sledijo dostop do zdravstvenih informacij (34 %), pridobivanje informacij za izboljšanje kakovosti življenja (31 %), dostop do e-uprave (29 %) in spremljanje aktualnih novic in informacij (23 %).

Poročilo (pdf, en) >>

Vprašalnik (pdf, en) >>

Vir: Smith, Aaron. Home Broadband 2010. Pewinternet.org, 11.8.2010

Vir slike: Biztravelguru.com

Datum 31.08.2010
Print