Naslov Uporabniki interneta v razvitih EU državah preživijo 17 % več časa na spletu
EIAA je objavila rezultate raziskave o času, ki ga uporabniki interneta v razvitih EU državah porabijo na spletu. Letošnje leto se je povečal čas, ki ga preživijo na spletu za 17%. V povprečju preživijo največ časa na spletu Francozi. 10% uporabnikov je že opravilo telefonski klic preko spleta, 29 % pa jih vsaj enkrat mesečno zlaga glasbo z interneta.

Čas, ki ga uporabnik interneta preživijo na spletu se je v letošnjem letu povečal za 17% na 10 ur in 15 minut tedensko. Povprečni uporabnik je na spletu 5 dni na teden. Več preživijo na spletu uporabniki, ki imajo širokopasovni dostop – 31% jih preživi na spletu več kot 16 ur na teden. Največ časa v povprečju tedensko preživijo na internetu Francozi (13 ur), Angleži in Španci (11 ur) in prebivalci Skandinavije in Beneluxa (10 ur).

Vprašani so v letošnjem letu posvečali tudi več časa televiziji (6% porast), radiju (14%) in dnevnikom (13%), medtem ko so revije zabeležile 7% upad. 29% uporabnikov mesečno zlaga glasbo s spleta, večinoma s spletnih glasbenih trgovin. 13% jih redno sodeluje na spletnih straneh s spletnimi dnevniki (blogi) in 12% jih redno zlaga s spleta podcaste.

Raziskava je bila zajela 7.000 ljudi v Nemčiji, Veliki Britaniji, Španiji, Italiji, Skandinavskih deželah, Franciji, Belgiji in na Nizozemskem.

Vir: EIAA, 29.11.2005    

Vir EIAA
Datum 02.12.2005
Print