Naslov Mladi spoznavajo spolnost preko spleta

Rezultati raziskave, ki je bila med 11.000 mladimi izvedena preko blogov, je pokazala, da postaja iskanje resnih ali spolnih partnerjev preko spleta vedno bolj pogosto in popularno, poroča Safer Internet.

V zadnjih šestih mesecih je preko spleta flirtalo 82 % fantov in 73 % deklet. Četrtina fantov in petina deklet pa poroča, da so že prakticirali kiberseks. 57 % fantov in 42 % deklet je v lanskem letu imelo zmenek, za katerega so se dogovorili preko spleta. 40 % fantov in 57 % deklet je bilo naprošenih, da se pred spletno kamero slečejo ali izvedejo seksualno dejanje. 66 % fantov in 90 % deklet je to prošnjo zavrnilo, tisti, ki so ji ugodili, pa pravijo, da so to storili zaradi razburjenja ali zaradi tega, ker jim je bilo všeč. 63 % deklet in 13 % fantov ni bilo navdušenih, ko so prejeli vsebino ali sliko, ki se je navezovala na seks.

Glede na rezultate se najstniki s tovrstnimi stvarmi soočajo z lahkoto, spletna anonimnost pa vendarle povečuje možnost negativnih spletnih izkušenj, ki so še vedno lažje sprejemljive kot izkušnje iz realnosti.

Vir: Safer Internet, 12.6.2006

Vir InSafe
Datum 31.07.2006
Print