Naslov Spletni časopisi prehiteli klasične

Čas, ki ga evropski potrošniki prebijejo na spletu, je prvič v zgodovini večji kot čas, ki ga namenijo branju časopisov in revij, ugotavlja Jupiter Research.

Vendar internet ne beleži le prehitevanja drugih medijev, temveč na splošno povečuje uporabo oziroma potrošnjo medijev. Uporaba tiskanih medijev se ni spremenila in ostaja 3 ure tedensko, uporaba interneta pa se je povečala za 2 uri in zdaj znaša 4 ure tedensko. Tudi gledanje televizije se je povečalo, prej je znašalo 10 ur tedensko, zdaj znaša 12. Podobna raziskava v ZDA je razkrila, da Američani internetu namenijo 14 ur tedensko, prav toliko kot televiziji, medtem ko branju časopisov posvetijo 3 ure tedensko.

V Franciji ima 79 % gospodinjstev, ki ima dostop do interneta, širokopasovni dostop, povprečni uporabnik pa je na spletu 5 ur tedensko. Povprečni nemški uporabnik na spletu preživi 3 ure tedensko, 42 % gospodinjstev z dostopom pa ima širokopasovni dostop do interneta. Evropejci najraje prebiramo elektronsko pošto in iščemo informacije, zabava (glasbene in video vsebine) zaostaja, saj predstavlja 22 % spletnih dejavnosti.

Raziskava je zajela več kot 5.000 oseb iz Francije, Velike Britanije, Nemčije, Italije in Španije.

Vir: Jupiter Research, 9.10.2006

Datum 19.10.2006
Print