Naslov Portal Ona-On ima že več kot 150.000 uporabnikov

Sodobno življenje in njegovi trendi vplivajo na vse večjo uporabo spletnih portalov za spoznavanje in druženje. Danes je število ločitev večje od števila porok, otroci pri starših stanujejo vse dlje, kariera je vse bolj pomembna, prostega časa pa je pogosto premalo. Vse to vpliva na medosebne odnose in iskanje partnerjev.

Prvi slovenski servis za zasebne stike Ona-On praznuje 5-letnico obstoja, v tem času pa je pridobil več kot 150.000 uporabnikov. Tipičen iskalec ljubezni je star 33 let, visoko izobražen, športnik oziroma rekreativec, dopušča možnost resne zveze, obožuje internet in televizijo. Spogleduje se z možnostjo otrok. Tipična iskalka ljubezni je stara 32 let, vitka in nekoliko bolj izobražena od povprečnega iskalca ljubezni. Želi si otrok, pogosto ima vsaj enega. Obožuje internet, film in izlete. Omenjeni portal ima 152.932 registriranih uporabnikov, mesečno aktivnih je več kot 30.000 uporabnikov. Med uporabniki je 56 % moških in 44 % žensk.

Med 130-imi uporabniki portala je bila opravljena tudi anketa. Vsaj enkrat se je za srečanje v živo dogovorilo 63 % uporabnikov. Slabih 12 % anketirancev je prek portala spoznalo partnerja za spolne odnose, 13 % pa je našlo več tovrstnih partnerjev.

Vir: Ona-On, oktober 2007

Vir Europa.eu
Datum 18.10.2007
Print