Naslov Ponudniki mobilnih storitev ne poznajo dobro svojih velikih strank

Gartner v svoji raziskavi razkriva, da veliko mobilnih operaterjev, zaradi nefleksibilnosti, izgublja velika podjetja, ki uporabljajo njihove storitve.

Konkurenca na trgu mobilne telefonije je izjemna. Ponudnikov je čedalje več, trg je ponekod skorajda zasičen. Mobilni operaterji morajo, da bi ohranili svoje (predvsem velike) stranke, uporabljati nove in inovativne rešitve. Veliko podjetij se tega ne drži, zato izgubijo marsikatero veliko stranko.

Podjetja, ki ponujajo mobilne storitve, Gartnerju odgovarjajo, da imajo posebne oddelke, ki so posvečeni prepoznavanju interesov večjih strank, vendar ta trdi, da je njihovo delovanje slabo. Usmerjajo se namreč predvsem na prodajo izdelkov (kot so telefoni in sim kartice) ter na ponujanje popustov. Svojo energijo bi morali usmeriti na prepoznavanje individualnih potreb strank ter jim ponuditi pakete, ki so prilagojeni njihovim zahtevam.

Opredelili so tudi glavne prioritete, ki jim organizacije sledijo oziroma so za njih pomembne. To so upravljanje in nadzor stroškov, upravljanje storitev (različni paketi za različne uporabnike), soočanje s povečanim pretokom informacij preko mobilnih poti ter poenotenje pogodb. Podjetja stremijo k poenostavitvi storitev, transparentnosti stroškov, želijo pa tudi prilagodljivost ponudnika storitev glede na njihove specifične potrebe.

Vir: Gartner, 28.11.2007.

Datum 10.12.2007
Print