Naslov Mobilni telefoni ne ogrožajo domačih računalnikov pri uporabi interneta

JupiterResearch ugotavlja, da kljub temu, da ima večina uporabnikov mobilnih storitev na voljo brezžično internetno povezavo z visoko hitrostjo, to še ne pomeni, da uporabniki množično uporabljajo mobilne telefone za brskanje po internetu.

Tako je najpogostejša dejavnost uporabnikov interneta na mobilnih telefonih še vedno pregledovanje elektronske pošte, rednih uporabnikov pa ni veliko. Jupitrova raziskava kaže, da 63 % lastnikov mobilnih telefonov le teh ne uporablja za iskanje po spletnih iskalnikih ali pa prebiranje dnevnih novic. Omenjeni dejavnosti sta med najpogostejšimi pri dejavnostih na domačih računalnikih. Iz tega lahko sklepamo, da mobilni telefoni za zdaj še ne ogrožajo osebnih računalnikov kar se tiče brskanja po internetu. Po drugi strani pa podatek kaže, da več kot tretjini uporabnikov mobilnih telefonov ti niso le pripomoček za posredovanje glasovnih sporočil.

Jupiter meni, da bi bilo treba izboljšati iskalna orodja in iskalno tehnologijo na splošno ter jo narediti uporabniku bolj prijazno. To bi v kombinaciji z nižjimi cenami dostopa lahko močno povečalo število rednih uporabnikov internetnih storitev na mobilnih telefonih.

Vir: JupiterResearch, 5.12.2007.

Datum 14.12.2007
Print