Naslov Mobilniki definirajo najstniško generacijo

CTIA je v sodelovanju s Harris Interactive julija 2008 izvedla raziskavo med 2,089 ameriškimi najstniki (13-19 let) o tem kakšna so mnenja najstnikov glede brezžičnih produktov in storitev, kako jih uporabljajo danes in najpomembnejše, kako bi jih želeli uporabljati v prihodnosti.

Med respondenti je 46 % uporabnikom pomembno, da lahko mobitel uporabljajo za opravljanje klicev, 39 % da lahko pišejo tekstovna sporočila (SMS), 19 % da lahko fotografirajo in 17 %, d alahko operirajo z MMSi.

Med uporabniki je 28 % najstnikom zelo pomembno, da imajo mobitel, ki je po zadnjih trendih in da je najboljši, medtem ko 46 % najstnikom to sploh ni pomembno.

Skoraj štirideset odstotkov respondentov se strinja, da mobitel izboljšuje njihovo kvaliteto življenja,  medtem ko se jih s to trditvijo zelo strinja 19 %. S trditvijo, da je komunikacija s prijatelji zaradi mobitela postala nova oblika zabave se zelo strinja 16 % najstnikov, samo strinja pa se jih 36 %.

Na vprašanje ali vam je pomembno, da ima vaš mobilnik sledeče funkcije in katere od teh pogosto uporabljate je 79 % odgovorilo, da se strinjajo, da je dobro, če ima mobilnik možnost, da z njim opravljaš klice, 88 % pa jih mobilnik tudi pogosto uporablja v ta namen. 67 % jih meni, da je smotrno, da ima mobilnik funkcijo pošiljanja in sprejemanja smsov, 74 % pa jih tudi pogosto uporablja mobilnik v ta nemen.

Na vprašanje kako pogosto na mobilniku obiščejo spletno stran družbenih omrežij in kaj obiščejo na teh straneh jih je večina  (62 %) odgovorila, da so to sporočila prijatelejv oz. družine, 18 % pa jih igra igrice, 21 % gleda video. Večina, 81 %, nikoli ne obišče spletnih strani družbenih omrežij preko mobilnika, 7 % pa manj kot enkrat na teden in 7 5 nekajkrat tedensko.

Kaj si najstniki želijo na svojem naslednjem mobilniku je bilo vprašanje, na katerega je največ (34 %) odgovorilo, da bi ves čas uporabljali možnost oddajnika za nujne zadeve, da bi ves čas uporabljali mobilnik v namen prevajanja besed  se je odločilo 28 % najstnikov, in 25 % bi ga radi uporabljali za plačevanje izdelkov/storitev.

Poročilo>>

Vir: Harris Interactive, julij 2008.

Datum 24.10.2008
Print