Naslov Vabilo na novinarsko konferenco

V sredo, 16.2.2011, vas ob 11.00 vabimo na novinarsko konferenco v prostorih Fakultete za družbene vede, Sončna soba v CJM - Center za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacij na Kardeljevi ploščadi 5 (slika lokacije), ki jo organiziramo v okviru meseca varne rabe interneta.

Predstavljeno bo prvo poročilo raziskave Mladi na netu  - Internet v vsakdanjem življenju slovenskih otrok in mladostnikov ter izsledki evropske raziskave EU Kids Online, pa tudi nova kampanja osveščanja o varni rabi interneta Ovce (Sheeplive), namenjena predšolskim otrokom in mlajšim osnovnošolcem. Kampanja temelji na devetih sinhroniziranih risankah o ovčkah, ki obravnavajo različna področja spletnih nevarnosti in zaščite, spletnega bontona in razvijanja kritičnega mišljenja pri uporabi novih tehnologij. Likom v risankah sta slovenske glasove posodila raper Trkaj in Tamir Gostiša. Projekt financirata Evropska komisija in Fakulteta za družbene vede.

Govorki na konferenci bosta dr. Bojana Lobe, vodja raziskave Mladi na netu in Ajda Jerman Kuželički, koordinatorka projekta Ovce v Sloveniji.

Prosimo za potrditev udeležbe na ajda@ris.org.

 

Kontakti:

  • Dr. Bojana Lobe - Mladi na netu: bojana.lobe@fdv.uni-lj.si, 01/5805-343
  • Ajda Jerman Kuželički - projekt Ovce: ajda.jerman-kuzelicki@fdv.uni-lj.si, 01/5805-387

 

O raziskavi Mladi na netu:

Cilj raziskave Mladi na netu je oblikovati trdo osnovo znanja in informacij o izkušnjah slovenskih otrok, mladih in staršev z uporabo online tehnologij v vsakdanjem življenju. Glavnino raziskave financira Agencija za raziskovalno dejavnost RS, k sofinanciranju pa so prispevali še GZS, Arctur d.o.o., Randerspace d.o.o. in Tuštelekom d.d. Več o raziskavi najdete naMladinanetu.si.

 

O projektu Ovce:

Glavni cilj EU projekta Ovce (Sheeplive) je širjenje osveščenosti o varni uporabi interneta in mobilnih telefonov, obveščanje in svetovanje o nevarnostih in zaščiti v virtualnem prostoru za mlajše otroke. Risanke OVCE in aktivnosti ob njih so namenjene preventivnemu delu učiteljev, mladinskih delavcev ali staršev z otroki.

 

Slika lokacije novinarske konference – stavba CJM:

Datum 11.02.2011
Print