Naslov Uspešno zaključena 19. konferenca Dnevi slovenske informatike

18. aprila je bila uspešno zaključena 19. konferenca Dnevi slovenske informatike, ki je bila posvečena vlogi in pomenu informatike kot dejavnosti za prenovo, racionalizacijo in izboljšanje delovnih in poslovnih procesov v gospodarskih družbah in javnem sektorju.

Na otvoritvi so nastopili namestnica generalne direktorice Statističnega urada Republike Slovenije Genovefa Ružič, predsednik programskega sveta konference Tomaž Gornik in predsednik Slovenskega društva Informatika Niko Schlamberger.

V zaključnem delu otvoritve je bila podeljena i-nagrada za najboljši IKT projekt, ki ko je prejela družba Marand Inženiring d.o.o. za projekt Informacijski sistem pediatrične klinike.

Priznanja Slovenskega društva Informatika so letos prejeli Katjuša Skukan (za dejavnost v društvu in za prispevek k razvoju informacijskih sistemov v javni upravi), mag. Jasna Poženel (za dejavnost v društvu, posebej za uspešno izvedbo konferenc) in Micro Team d.o.o. (za trajno in uspešno izvajanje programov ECDL).

Za najboljši študentski projekt 2012 je bil izbran projekt »H2OME« Mihe Grešaka in Boštjana Arzenška, drugo nagrado je prejel projekt »Programsko orodje za vodenje projektov po metodi Scrum« Anžeta Časarja, tretjo nagrado prejel projekt »Kriptiranje podatkov na Dropboxu« Jerneja Flisarja.

Sporočilo za javnost (pdf, sl)>>

Sporočilo za javnost - krajše (pdf, sl)>>

Vir: dsi2012.si, 27.4.2012

Vir slike: sio.si

Datum 07.05.2012
SlovenskoKategorija
Domov Področja interneta
Print