Naslov Evropejci sodelujejo v spletnih socialnih dejavnostih

60 % evropske spletne populacije sodeluje v spletnih socialnih dejavnostih, med katere sodijo tudi pisanje spletnega dnevnika, branje in pisanje potrošniških kritik, sodelovanje v spletnih socialnih omrežjih, ugotavlja Forrester Research.

Raziskava, ki je bila izvedena v 7. evropskih državah, je pokazala, da ima vsaka država drugačen profil. Skoraj tretjina evropske spletne populacije sodeluje pri branju različnih kritik, ki jih pišejo vrstniki, kar je najpopularnejša spletna dejavnost. Britanski in švedski potrošniki so nad spletnimi socialnimi omrežji precej navdušeni, kar ne velja za Nemce in Francoze. V spletnih socialnih omrežjih sodeluje več kot tretjina britanskih uporabnikov interneta, kar je še enkrat več, kot znaša evropsko povprečje. 9 % evropske spletne populacije piše svoj spletni dnevnik oziroma vzdržuje lastno spletno stran, na prvem mestu med državami je Nizozemska, kjer v tej dejavnosti sodeluje 15 % uporabnikov.

Razlogi za razlike med evropskimi državami so različni, uporaba interneta ni v vseh državah enako razvita, v nekaterih državah pa imajo še vedno težave z dostopom.

Vir: Forrester Research, 27.6.2007

Datum 24.07.2007
Print