Uporabniško ime

Registriran

Zadnjih 10 sporočil tega uporabnika

Napaka odpravljena. Hvala za opozorilo.

Sem zamenjal doc različico s pdf. Sicer pa, kolikor vem, Open office ne bi smel imeti težav z doc datotekami (sploh starejšimi).

Žal naš avtomatski sistem za obveščanje ne deluje. Zato vam svetujem, da redno obiskujete RIS.org in spremljate novosti s področja, ki vas zanima.

Raziskava RIS E-nakupovanje končnih potrošnikov RIS 2004/2 je pokazala da je bilo konec leta 2004 okoli 150.000 internetnih nakupovalcev. Takrat je bila napovedana letna rast 20.000 novih nakupovalcev, vendar smo napovedovali tudi možni preboj. Glede na razvoj spletne ponudbe in e-nakupovanja v letih 2005 in 2006, se je ta preboj verjetno zgodil in število spletnih nakupovalcev se je močno povečalo. O podrobnejših številkah bomo na RIS.org lahko govorili, ko bo ponovno opravljena RIS raziskava o e-nakupovanju.

RIS.org skuša bralce informirati o vidikih informacijske družbe. Zbiramo, objavljamo in interpretiramo raziskave iz različnih virov, pri tem pa skušamo biti čim bolj temeljiti in široki, v skladu z uredniško politiko.

Vendar pa so si raziskave iz različnih virov včasih tudi nasprotujoče. Zato vedno jasno navedemo vir, da lahko bralec sam oceni njegovo verodostojnost.

Pogosto, predvsem pri raziskavah, ki obravnavajo informacijsko družbo v Sloveniji, rezultate tudi komentiramo. Vendar pa iz različnih vzrokov ni vedno mogoče pravočasno pripraviti komentarjev.

Brezplačno.net ni med 100.000 najvišjimi. Njegov rang je 1.097.385

Res je. Samo za zdaj lahko do nje dostopajo le povabljenci. Ubrali so enak sistem kot Google z Gmailom.

Spoštovani Tomaž!

Na internetu velja pisanje z velikimi tiskanimi črkami za nevljudno. Pisanje v forumih z velikimi tiskanimi črkami pomeni enako kot da bi vpil.

RISovo raziskavo o e-bančništvu boš našel na:

http://www.ris.org/index.php?fl=2&la

Nekaj malega pa boš našel tudi v

http://www.ris.org/index.php?fl=2&la

Sicer pa predlagam, da pogledaš rubriko E-bančništvo.

Zgolj ideja... skušajte se s sosedom dogovorite, da vam omogoči dostop do adsl preko brezžičnega omrežja. Če niste predaleč narazen , bi lahko bil problem dostopa rešen z usmerjevalnikom, ki omogoča vzpostavitev brežičnega omrežja (z njegovo lastno anteno ali pa zunanjo). S sosedom bi si nato lahko delila stroške za adsl.

Za dostop preko satelita je, kolikor vem, potreben telefonski priključek, saj se preko modema pretakamo podatke od nas, prejemamo pa jih preko satelita. Verjetno pa obstaja tudi obojestranska povezava preko satelita, vendar je verjetno precej draga.

Za vas verjetno primerna rešitev bi bila dostop do interneta preko mobilnega telefona. Oba naša največaj operaterja ponujata to možnost.