Tema: Firefox ne upošteva nekaterih osnovnih html ukazov?

Probal sem FF in prav nisem zadovoljen. Nekaterih osnovnih HTML ukazov FF ni uposteval kot so recimo poravnava CENTER!!!! comments?

Uporabi ukaz justify. FF upošteva vse priznane spletne standarde, kar za IE ni mogoče trditi. Svetujem ti, da začneš spletne strani delat v skaldu s sprejetimi standardi.

justify pomeni rasteg popolnoma. A mislis da center ni standard?

Motiti se je človeško. Čisto po pomoti sem ustrelil kozla! :) Ja justify je poravna na obeh straneh. Sredinska poravnava pa je center. Ne vidim razloga, da to ne bi delalo. Jaz imam v kodi takole

Meni deluje tako v IE kot tudi v FF in Operi. ukaz: align="center"

Tule bi moral biti sredinsko poravnan tekst, če tale zadeva podpira html kodo v besedilu.

To in tudi druge stvari niso delovale v FF (crtkana crta, pozicije spreminja, ne uposteva `logike` npr. dosti slik ena za drugo jih vrze v novo vrstico ceprav nikjer ni napisan BR...

LP

A zdaj ti deluje? Pri nas v službi imamo težave pri prenosu besedil iz Worda v editor, ki ga uporabljamo v CMSju. Če je recimo odebeljeni tisk, potem pri direktnem prenosu v FFju prikazuje manjše črke uporabi pa ukaz < b > namesto < strong >. Če je strong, potem je v IEju in FFju besedilo pravilno prikazano.

Temo sem preimenoval v skladu z njeno vsebino.

Odlicno Marko. Ne ne deluje, Grega, najj dodam k temu se to, da iz nevem kaksnih razlogov ne uposteva padding (oddaljenost teksta recimo od celice). Dosti dosti norosti in nervoze za ustvarjalce HTML dela ta ff.

Jpngpoing:
Predlagam, da se malo poigraš da vidiš, da v ff ni problemov. Naredi prazno html datoteko in probaj najprej centralno:

<center>Tole je na stredini</center>

In potem še npr. obrobo:

(tabela, tr)
<td style="border: 1px; dashed black;">Vsebina celice</td>

Razlog, zakaj ti tega v tvojem dokumentu ne "požegna" je po vsej verjetnosti v CSS datoteki, ki "povozi" vse ostalo nastavitve. Poglej torej CSS datoteko dokumenta ki ga urejaš za kaj, podobnega:

html / body / p / td {
  text-align: NEKAM;
}
pri čemer znaki / pomenijo ALI in niso del CSS-ja (torej išči za kateregakoli od omenjenih dokumentov).

Če bi rad obdržal CSS (ki ti sicer povozi poravnavo), na željenem mestu pa poravnal drugače, naredi enostavno:

<p align="center" style="text-align: center">.....
in bi moralo delati.

Dela?

FF vsekakor ima boljši render motor od IEja, saj upošteva vse, in to pomeni vse, standarde W3Cja. Za razliko od IEja, ki dejansko povzroča precej preglavic pri pisanju HTMLja, ko se človek enkrat navadi na doslednost FFja.

Imas prav. Ko se enkrat clovek navadi. Ampak IE je bil prvi veni in s(m)o vsi navajeni nanj zato je tesko zdaj spremeniti. Po mojem je FF zelo občutljiv - potrebuje vse mozne podatke.

Ne gre se samo za poravnavo, kljub temu evo kaj je problem pri poravnavi:

V celico (TD) napisem align="center".

 

IE brez tezav vse elemente centrira.

 

FF naredi na levo.

 

Saj ni tesko dopisat v objektu align ali css ampak IE naredi to brez tezav!.

Firefox 2 ne dela dobro rado se zmrzuje in blokira. Drugič pa spet rado piše da zaradi napake bo prekinil Firefox in vrže ven. Medtem ko pa pc normalno dela. Kaj mislite kje bi bil problem?

Težava ni v FF, ampak v slabem poznavanju delovanja html jezika. Že dolgo izdelujem spletne strani, pa je v veliki meri težava z IE in ne z FF. IE se namreč ne drži W3C standardov, dočim FF se jih. Če nekaj ne dela v FF in dela v IE, je to zato, ker delate nestandardne stvari. Profesionalne spletne strani nimajo nobenih težav s spletnimi brskalniki, ker so narejene tako, da delujejo v vseh najbolj razširjenih.

Nastavitve foruma