Tema: Prenovljeno spletno mesto

Vzpostavljena je nova spletna stran RIS, ki vključuje tudi forum, integriran v siceršnji sistem CMS. Nekoliko spremenjeno je tudi poslanstvo spletnega mesta - na kratko: http//ris.org povezuje vse vidike družboslvonega raziskovanja in informacijske družbe in IKT v Sloveniji. Po vsebinskih in formalnih dopolnitvah pa se bo strani ris.org dodala še oblika, v drugi polovici leta 2004 Komentarji na delovanje foruma in organizacijo strani - vključno s predlogi za izboljšavo - so dobrodošli.

vredu je, ampak premal je raziskav

malce več bi morali narediti na uporabnosti spletišča in dizajnu. Lepo, da ste minimalistični, a vendar, vse je isto, nič ne pade v oči, nobenih kontrastov. Think of the user!!!!!

Design je primitiven, ker orodje Sisplet CMS , v katerem je stran izdelana, ne omogoča fleksibilnosti. Oblikovanje pride na vrsto jeseni, ko se bo Sisplet CMS navezal na vmesnik, ki bo omogočal poljuben "skin".

underline ali temnejše modre linke, please

Pogrešam rubriko :Predstavi se.

Ponudba slovenskih podjetij,

Za letošnjo jesen pripravljamo rubriko v kateri se bodo lahko predstavila podjetja, ki se ukvarjajo z dejavnostmi, ki so povezana z informacijsko družbo. Rubrika bo predvidoma aktivirana tekom oktobra, kdaj pa bo resnično zaživela, pa je odvisno od zainteresiranih, kako hitro se bodo vpisovali. Vpis bo namreč mogoč vsem, ki se bodo registrirali.

Forum ima prihodnost, pa naj bo za nekatere primitiven ali pa minimalističen. Bistvo je v temi pogovorov, ki pa so v raziskavah in opazovanju rabe ikt v šolstvu v Sloveniji.

Matjaž

Forum je vsekakor eden izmed pomembnejših elementov RIS.org in bo tudi v naprej. Je namreč mesto kjer se izmenjujejo mnenja in zbirajo razmišljanja in ideje v povezavi z raziskavami, novicami ipd.

Kar se tiče dizajna so pa mnenja vedno deljena. Nekateri imajo raje minimalističen dizajn, drugi pa bolj bogat.

Kljub nekaterim navedbam, da bi RIS.org že moral imeti nov dizajn, pa to še ni tako. Trenutno posvečamo več pozornosti vsebini. To ne pomeni, da smo opustili ideje o novem dizajnu. Nikakor. Zaradi samega razvoja CMSja zaenkrat še ni mogoče obstoječi dizajn zamenjati s takšnim kot želimo. Predvidoma naj bi nov dizajn uvedli prihodnje leto, če ne bo večjih zapletov.

Nov dizajn mi je všeč. Moti me le, obojsetsranska poravanava besedil. Zaradi tega jih je tžko brati.

Nastavitve foruma