Naslov Trženje zdravil brez recepta preko interneta
Avtor Šimić Biljana
Leto 2006
Vir

Cobiss

Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Podnar Klement
Datum vnosa 26.04.2007
Povzetek

Način življenja postaja vse hitrejši, ljudje pa se zavedajo pomena zdravega življenja in preventivnega zdravljenja, zato se vse pogosteje uporabljajo zdravila brez recepta. Tudi internet je v naših življenjih postal vedno bolj nujen.

Trženjski splet in trg zdravil sta podrobneje predstavljena v drugem poglavju, podrobnejša predstavitev karakteristik interneta, spletnega nakupovanja in vedenja potrošnika na spletu pa se nahaja v tretjem in četrtem poglavju. Peto poglavje se osredotoča na koncept spletnih lekarn, analizo stanja po svetu in navodila za varno kupovanje zdravil preko spleta. V zaključku avtorica podaja ugotovitve, ali so potrošniki z delovanjem spletnih lekarn zadovoljni in ali to zadovoljstvo omogoča izpolnjevanje marketinških ciljev, kot je lojalnost.

Na podlagi analiz pritožb je avtorica ugotovila, da so kupci večinoma nezadovoljni s storitvami, ki jih ponujajo ameriške spletne lekarne. Sklepati je možno tudi to, da so lekarne, omenjene v pritožbah, večinoma nelegalne spletne strani, ki dajejo dobičku možnost pred etičnimi merili.

Podrobnosti

Diplomsko delo >> (pdf, 1,3 MB)

Ključne besede

spletna lekarna, trženje, prodaja zdravil

Print