Naslov Elektronsko trženje zavarovanj prek interneta : primer Slovenice
Avtor Jenko Boštjan
Leto 2003
Vir Cobiss
Ustanova Ekonomska fakulteta
Mentor Makovec Brenčič Maja
Datum vnosa 13.06.2005
Povzetek

Za razliko od slovenskih bank, v zavarovalnicah internet še ne igra pomembne vloge. Avtorica želi s svojim magistrskim delom pokazati, koliko priložnosti internet nudi zavarovalnicam, če bi uporabile elektronsko trženje zavarovanj. Predpostavlja, da uporaba interneta znižuje stroške poslovanja ter daje določeni zavarovalnici konkurenčno prednost.

Teoretični del naloge se začne z opredelitvami interneta, elektronskega trženja ter njegovih prednosti in slabosti. Nadaljevanje osvetli pojem elektronskega trženja zavarovanj prek interneta. Nato se začne empirični del, v katerem avtorica začne s študijo primera zavarovalnice Slovenica. Obravnava njen model spletnega trženja, povezam pa tudi glavne ugotovitve in daje smernice, kako nadaljevati z uporabo elektronskega trženja zavarovanj.

V zaključku avtorica ugotavlja, da so kljub začetnim investicijam v tržno komuniciranje in informacijsko tehnologijo, prihranki še vseeno precej opazni, kar daje zavarovalnici prednost pred konkurenti, ki spletnega trženja ne uporabljajo.

Podrobnosti

Magistrsko delo >> (pdf, 1.140 KB)

Ključne besede

zavarovanje, Internet, elektronsko trženje, modeli

Print