Naslov E-zaposlovanje vse pogostejše
E-zaposlovanje in e-kadrovanje postajata danes vedno bolj pogosta izraza. Predstavljata novo obliko kadrovanja, ki deluje preko različnih baz povezanih v omrežje. Gre za novejše stičišče kjer se iščejo delodajalci in delojemalci, piše Dnevnik.

Podjetja se odločajo za uporabo orodij e-zaposlovanja, da zmanjšajo administrativne stroške, imajo boljšo podobo in zaradi primernejših orodij za usposabljanje. Kljub temu pa se še vedno srečujejo s pomanjkanjem znanja o e-zaposlovanju in e-poslovanju. Pomemben podatek je tudi, da splet uporablja le določeno število iskalcev zaposlitve, manjka pa predvsem izkušen starejši kader.

Povečuje se delež spletnih usposabljanj in nameni uporabe spleta za kadrovanje in zaposlovanje. V letu 2003 je splet za izobraževanje koristilo 94 % od 500 globalnih podjetij.

Britanske raziskave so pokazale, da iskalci zaposlitve vse pogosteje uporabljajo splet, vendar pa istočasno uporabljajo tudi časnike. Povezava med spletom in časniki se krepi. Kadrovske agencije se oglašujejo v časnikih v katerih navajajo tudi spletne naslove.

Vir: Mrak, Saška. Internet – prihodnost ali le dopolnitev. Dnevnik, 17.9.2005.

Datum 19.09.2005
Print