Naslov Evropska komisija za večjo varnost informacijske tehnologije

EU Business piše, da je Evropska komisija pregledala trenutne varnostne grožnje in pripravila ukrepe, ki bodo pripomogli k oživitvi trenutne IT varnostne strategije.

Kljub trudu na mednarodni, Evropski in nacionalni ravni, predstavlja mrežna in informacijska varnost velik izziv. Napadi na varnostno tehnologijo imajo namreč dobičkonosen namen. Uvedba novih tehnologij (storitve na osnovi IP), bo pripeljala do novih varnostnih izzivov. Komisija ocenjuje, da lahko varnostne luknje v omrežjih in varnostni tehnologiji, slabo vplivajo na rast in produktivnost. Uporabniki bi se lahko težav prestrašili, kar bi vodilo k počasnejšemu sprejemanju sodobnih IT tehnologij.

Da bi se izognili takšnim težavam, Komisija predlaga sprejetje bolj dinamičnega in integriranega pristopa k trenutnim varnostnim strategijam IT. Predlaga tudi različne pobude in ukrepe. Ustrezni ukrepi bodo pripeljali do večje pozornosti in informiranosti med srednje velikimi in mali podjetji ter med prebivalci.

Za večjo povezanost med članicami in drugimi udeleženimi, bo skrbel Evropska agencija za mrežno in informacijsko varnost (ENISA).

Vir: EU Business, 1.6.2006.

Datum 07.06.2006
Print