Naslov eBay bo svojo stran odprl za zunanje razvijalce aplikacij

eBay je pred kratkim razkril, da bodo znotraj njegove strani lahko delovali zunanji programi oziroma zunanja programska oprema, piše Reuters.

Podobno je storil Facebook in tako povečal svojo popularnost. Projekt se imenuje Project Echo, testiranje pa naj bi se pričelo ob koncu letošnjega leta. Z „odprtjem“ strani bo eBay razvijalcem in prodajalcem omogočil večje zaslužke. Za podobne poteze se odloča vse več spletnih strani, še najbolj pa izstopa Facebook, znotraj katerega so zunanji razvijalci ustvarili kar 24.000 novih aplikacij. Za svoj proizvod iPhone je tudi Apple omogočil delo zunanjim razvijalcem. Z integracijo aplikacije v eBay bo določeno podjetje na vpogled dobilo tudi množico podatkov, ki so bili prej na voljo samo eBayu, ti podatki pa so lahko zelo koristni za podjetje in ustvarjanje zaslužka. eBay želi pomagati podjetjem pri njihovih lastnih poslih, ne samo poslih v povezavi z eBayem samim.

Project Echo bo širše dostopen šele v začetku leta 2009, pred tem pa bodo v testno fazo vstopili le izbrani prodajalci in razvijalci.

Vir: Auchard, Eric. Ebay to let outside software work inside its site. Reuters, 16.6.2008

Datum 25.06.2008
Print