Naslov Podjetja v ZDA pregledujejo odhodno pošto zaposlenih
Raziskava, ki jo je opravil Proofpoint med podjetji v ZDA je pokazala, da 63 % podjetij, ki imajo več kot 1.000 zaposlenih zaposluje osebje za pregledovanje odhodne pošte ali pa namerava takšno osebje zaposliti.

36 % podjetij že zaposluje osebje za pregledovanje odhodne pošte, 26,5 % pa to namerava storiti v kratkem. V podjetjih, ki imajo več kot 20.000 zaposlenih še bolj redno pregledujejo odhodno pošto. 40 % takšnih podjetij že ima zaposleno ustrezno osebje, 32 % pa bo to storilo v prihodnosti.

35,2 % podjetij je v zadnjih 12 mesecih že opravilo raziskavo suma odtoka zaupnih informacij preko e-pošte. 27,1 % podjetij, je v zadnjih 12 mesecih odpustilo zaposlenega zaradi kršenja pravil o e-pošti, 50,6 % pa je že izvedlo disciplinski ukrep zoper zaposlenega zaradi istega razloga. V zadnjih 12 mesecih je moralo sodišču predložiti kopijo e-pisma katerega izmed svojih zaposlenih 10,5 % podjetij.

Skoraj polovico večjih podjetij je navedlo, da je zelo pomembno, da se v prihodnjem letu dni zmanjša tveganje odtoka pomembnih informacij preko e-pošte. IT strokovnjake najbolj skrbi odtok informacij preko e-pošte podjetja, spletne e-pošte (webmail) in preko sistemov sporočanja (ICQ, MSN,…)

Vir: Proofpoint, 6.6.2005

Datum 07.06.2005
Print